11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2019

11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2019

Διεξαγωγή του GAME BRAiN σε σχολείo

Χώρος Διεξαγωγής: English School, Λευκωσία
Ώρα: 

Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, μέσω του οποίου οι νέοι μπορούν να ενημερωθούν για το υπεύθυνο παιχνίδι και για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η ενασχόληση με αυτό.

Δείτε τι είναι το GAME BRAiN εδώ:

Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Identification & Brief Advice – Police, Prisons and Probation (Λευκωσία)

Εκπαιδευτής: Gifty Oduro-Anyan, Youth Outreach Co-ordinator, GamCare
Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Σεμιναρίων Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων
Διεύθυνση: Διγενή Ακρίτα 83, 1070, Λευκωσία
Ώρα: 09:00 – 13:00

Η προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια κυριαρχεί δυσανάλογα μεταξύ αυτών που βρίσκονται στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. H προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια αποτελεί ζήτημα που πολύ συχνά δεν αναγνωρίζεται ότι υφίσταται στο φάσμα των ατόμων που εντάσσονται στο σύστημα δικαστικής επιτήρησης ήδη από τη σύλληψη. Δώστε στο προσωπικό σας τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεται για να αντιλαμβάνεται, να κατανοεί και να ελέγχει πού μπορεί να υπάρχει προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Αυτή η εκπαίδευση/κατάρτιση θα καταστήσει το προσωπικό σας ικανό να κατανοήσει τα πολύπλοκα ζητήματα που σχετίζονται με το θέμα και θα παράσχει στην ομάδα σας τις γνώσεις που χρειάζονται αναφορικά με τις υπηρεσίες στις οποίες μπορούν να παραπέμψουν για περαιτέρω υποστήριξη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε άτομο που εργάζεται στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

*Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από την ελληνική στην αγγλική και αντίστροφα.

**Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Problem Gambling Workshop for Healthcare Professionals (Λεμεσός)

Εκπαιδευτής: Jenna Lothammer, Training Officer, GamCare
Χώρος διεξαγωγής: Crowne Plaza Limassol, Λεμεσός
Ώρα: 09:00 – 13:00

Παρέχει σε βάθος κατανόηση της βλάβης που επιφέρει η ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια και επικεντρώνεται στους κύριους παράγοντες κινδύνου και στο πώς να αναγνωριστεί το πρόβλημα, πώς να χρησιμοποιηθεί ένας γρήγορος έλεγχος για προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια και ένα φάσμα σύγχρονων πηγών παραπομπής.

Το σεμινάριο αφορά αυτούς που εργάζονται στην πρώτη γραμμή όπου μπορεί να συναντήσουν τα άτομα που έχουν ζημιωθεί λόγω της ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, όπως είναι το προσωπικό στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, κοινωνικοί λειτουργοί στην πρώτη γραμμή, κλινικό προσωπικό, εργαζόμενοι ως σύμβουλοι στήριξης ή άλλοι επαγγελματίες στον χώρο της υγείας. Παρέχει τις δεξιότητες και τη γνώση για τη διαχείριση των ανησυχιών και την παροχή βοήθειας στα άτομα προκειμένου να απευθυνθούν και να λάβουν βοήθεια και στήριξη από ειδικούς.

*Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από την ελληνική στην αγγλική και αντίστροφα.

**Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.